Nezdravé jídlo

Nezdravé jídlo známe také pod pojmem „junk food“ a můžeme zde zařadit i jídlo „fast food“. Obecně týká potravin, které přispívají našemu organizmu spoustou kalorií, ale malou výživnou hodnotou. To, co se považuje za nezdravé jídlo, samozřejmě závisí na tom, koho se zeptáte. Někteří by mohli říci, že pizza je například nezdravé jídlo. I když obsahuje zeleninu, sýr nebo rajčatový protlak.

Jaké jsou největší problémy potravin, které konzumujme:

Špatný poměr polynenasycených mastných kyselin Omega 6 k Omega 3

Geneticky vrozený je poměr 1:1, dnes se bere dle vědců, že zdravý poměr je 3:1 a nižší, ale průměrný Evropan dosahuje při současném stravování v průměru 15:1, což přímo zvyšuje zánětlivé procesy v těle a podle nejnovějších výzkumu stojí na současnými problémy s civilizačními chorobami.

Nedostatek polyfenolů ve stravě

Potravinářský průmysl odstranil z potravin ochranné složky, tedy i polyfenoly, které působí protizánětlivě. Pokud například jablko vytváří polyfenoly, není to kvůli nám, ale pro vlastní ochranu. Polyfenoly chrání jablko před mikroby a před stresory, kterými jsou různá záření. Nejvíce jich najdeme ve slupce a v jádrech. 

Nedostatek vlákniny

Také tyto složky byly z naší stravy odstraněny. Vláknina neživí nás, ale ale mikroby uvnitř nás, které jsou nám prospěšné. Pokud nekonzumujeme dostatek specifických druhů vlákniny, je náš střevní mikrobiom nevyvážený a důsledkem bude tendence k vyšší zánětlivost ve střevech.

Nezdravá strava

Nedostatek betaglukenů 1:3/1:6

I tato složka byla z naší stravy odebrána. Tentokrát z technických důvodů, při zpracování potravin. Náš imunitní systém, ale nedokáže bez těchto betaglukenů adekvátně fungovat a my se stáváme náchylnější k alergiím a ztrácíme schopnost bojovat s infekcemi. Pokud k infekci dojde, setrvá v nás daleko delší dobu a může vést k chronickému zánětu.

Přebytek AGE a ALE

Potravinářský průmysl nám odebral ochranné složky a nahradil je chemickými AGE a ALE (konečné produkty glykace a lipooxidace). Tyto toxické složky vznikají při úpravě jídla za velmi vysokých teplot, mnohem vyšších než jaké používáme v kuchyni. Jedná se o prozánětlivé látky.

Pokud k tomu přidáme skutečnost, že naše strava je obvykle plná nevhodných cukrů a škodlivých tuků. Nemůžeme se divit, že v naší populaci narůstá množství chronických zánětů a civilizačních nemocí.

Co změnit

Jsou dvě možnosti jak tyto skutečnosti ovlivnit, jednou je změna kompletního jídelníčku, ale je to velmi drahé. Protože kvalitním zdrojem Omega 3 jsou mořské ryby, ale např. kvalitní losos z moře je velmi drahý (maso má až červenou barvu). Druhou možností jsou potravinové doplňky, které jsou kvalitní! Z tohoto důvodu po výzkumu přišla firma Zinzino s produktem BalanceOil, který obsahuje kvalitních Omega 3 z malých mořských ryb společně s polyfenoly. Vyvinuli i verzi „pro děti“ AquaX Omega 3 rozpustná ve vodě a verzi Vegan to je Omega 3 z mořských řas. Zinobiotic zdroj kvalitní vlákniny (prebiotika) a Xtend obsahuje fytonutrienty a polyfenoly.

Vše můžete zakoupit na našem webu nebo se stát zákazníkem Zinzino a nakupovat přímo u výrobce za prémiové ceny.

K ověření účinnosti produktu Zinzino, se doporučuje před začátkem užívání si udělat Balance Test a po 4 měsících užívání si udělat test znovu.

Ideální je zakoupit si sadu Balance Oil Kit s testem (8 měsíční ozdravná kůra s rozloženýma platbami).

Omega 3 premuim